לקוח
רכבת ישראל
תפקיד
מהנדס אתר
מועד ביצוע
2004 - 2002
אומדן
₪ 50.000.000
הפרויקט היה רווי אתגרים ייחודיים. קרבתו של הנהר והאופי הדינמי של זרימתו חייבו אמצעי הגנה חזקים מהצפות. אתר הפרויקט הוגבל על ידי תשתיות קיימות, כולל פסי רכבת, שהטילו מגבלות קפדניות על פעילויות הבנייה וגיוס הציוד. יתר על כן, ציר הזמן של הפרויקט היה קפדני, ודרש יעילות מיטבית בכל שלבי הבנייה. כדי להתמודד עם אתגרים אלו, יושמה אסטרטגיית ניהול פרויקט מקיפה.
חקירות מפורטות באתר נערכו כדי להעריך את תנאי הקרקע, דפוסים הידרולוגיים ותשתיות קיימות. בהתבסס על ממצאים אלה, פותח עיצוב חזק, המשלב פתרונות חדשניים להפחתת הצפה ויציבות היסודות.
הקצאת משאבים יעילה הייתה חיונית לעמידה בלוח הזמנים ובתקציב של הפרויקט. על ידי תכנון קפדני ורצף של פעילויות הבנייה, מיעלנו את ניצול העבודה, הציוד והחומרים. ניטור התקדמות קבוע והערכות ביצועים נערכו כדי לזהות צווארי בקבוק פוטנציאליים וליישם אמצעים מתקינים באופן יזום. עבודות בטון בוצעו בדייקנות, תוך הקפדה על תקני בקרת איכות מחמירים. כדי להבטיח את תקינותו המבנית של הגשר, יושם משטר בדיקות קפדני, כולל מבחני חוזק לחיצה ובדיקות שקע.
פעולות עפר בוצעו בתיאום הדוק עם רשויות הרכבת כדי למזער שיבושים בשירותי הרכבת. הופעל ציוד מתקדם לעבודות עפר כדי לזרז את התהליך תוך שמירה על הדיוק הנדרש. בניית פסי הרכבת על הגשר דרשה תכנון וביצוע קפדניים. לאורך כל הפרויקט עמדו בראש מעייניו תקשורת פתוחה ושיתוף פעולה עם הלקוח, רכבת ישראל. סופקו דוחות התקדמות שוטפים ועדכונים מפורטים, וטיפחו שקיפות ואמון. על ידי שמירה על גישה פרואקטיבית וטיפול באתגרים באופן מיידי, הצלחנו לספק את הפרויקט במסגרת הזמן והתקציב שנקבעו.
השלמתו המוצלחת של גשר נהר סעדיה מהווה עדות ליישום יעיל של עקרונות הנדסיים ומומחיות בניהול פרויקטים.